Follow

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που έκλεβε μοτοσυκλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής

Πολυμελής σπείρα, που έκλεβε μοτοσυκλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της δυτικής Αττικής και του κέντρου της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν οκτώ δράστες, πέντε εκ των οποίων είναι Ελληνες, 19, 23, 23, 33 και 50 ετών, και τρεις αλλοδαποί. Πρόκειται για 21χρονο Αλβανό, 26χρονο Βούλγαρο και 33χρονο Ρουμάνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι από τον Σεπτέμβριο του 2017 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που διέπραττε συστηματικά κλοπές μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού από διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι δράστες αναζητούσαν, μέσω διαδικτυακών αγγελιών, μοτοσυκλέτες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ στη συνέχεια τις έκλεβαν, τις νυχτερινές ώρες. Για τις κλοπές χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο, το οποίο συνόδευε την κλεμμένη μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ένας από τους δράστες, μέχρι να φτάσει στον τελικό της αποδέκτη.

Σημειώνεται, ότι οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με επισκευές μοτοσυκλετών, παραλάμβαναν τις κλεμμένες μηχανές, τις αποσυναρμολογούσαν και χρησιμοποιούσαν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά για την επισκευή άλλων μοτοσυκλετών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και τα διέθεταν προς πώληση αυτούσια. Σε άλλες περιπτώσεις έστελναν με κούριερ τα κλεμμένα ανταλλακτικά στην επαρχία.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 31 περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων. Ταυτόχρονα, από τις έρευνες σε οικίες και συνεργεία, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων - ανταλλακτικών μοτοσυκλετών. Κατασχέθηκε, επίσης, και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων κλοπών.



Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment