Follow

Βραβεύσεις και ανοιχτή πρόσκληση για Εθελοντισμό στην Βασιλόπιτα του Υγειονομικού Ε.Ε.Σ Άνω Λιοσίων



Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, με τρεις βραβεύσεις και παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, έκοψε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Άνω Λιοσίων.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ευχαρίστησε, στο χαιρετισμό του, για την πρόσκληση, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και χαμόγελο για όλους και διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Φυλής ήταν, είναι και θα παραμείνει πάντα δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό.

«Ενημερώθηκα πριν λίγο καιρό από την προϊσταμένη κ. Αριστέα Πλακίδα για κάποιες ανάγκες σε γραφική ύλη και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές που έχει ο Εκπαιδευτικός και Υγειονομικός Σταθμός και περιμένω ακόμη το επίσημο έγγραφο», είπε χαμογελώντας ο Δήμαρχος Φυλής που ευχήθηκε στην κ. Πλακίδα να μείνει για πολλά χρόνια ακόμη στο Σταθμό «για να παίρνουμε κουράγιο από τη δύναμη και την αγάπη σου» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Φυλής αφιέρωσε το κομμάτι του στην Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χριστίνα Χαρατσάρη – Βαληνάκη η οποία παρέστη στην εκδήλωση εκπροσωπώντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.

Η προϊσταμένη του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Άνω Λιοσίων Αριστέα Πλακίδα ευχαρίστησε το Δήμο Φυλής και το Χρήστο Παππού για τη στήριξη του Σταθμού υπογραμμίζοντας: «Είμαι 35 χρόνια στα Άνω Λιόσια και είναι τιμή μου που η πορεία μου είναι συνυφασμένη με τη δική σας. Αν διάλεγα σήμερα τόπο να υπηρετήσω, πάλι εδώ θα ήθελα να ήμουν» είπε εμφανώς συγκινημένη και κάλεσε τους παριστάμενους να ενισχύσουν το κίνημα εθελοντισμού του Ερυθρού Σταυρού.


Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές για το σημαντικό έργο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που προσφέρουν και αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε από την βασιλόπιτα στην προϊσταμένη του σταθμού κ. Πλακίδα.

Στην κ. Πλακίδα αφιέρωσε επίσης το κομμάτι που έκοψε η Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ Χριστίνα Χαρατσάρη – Βαληνάκη, η οποία υπογράμμισε την ανάγκη της μετατροπής της οικογένειας του Ερυθρού Σταυρού σε Ερυθροσταυρικό κίνημα, όπως είπε, και δεσμεύτηκε για τη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ. στον σταθμό των Άνω Λιοσίων.

Με μια φράση από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο επέλεξε να ξεκινήσει το χαιρετισμό της η Τζένη Μπάρα. «Δωρεάν ελάβετε, δωρεά δότε» και αυτό εσείς το κάνετε πράξη είπε η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Πρόνοιας και αφιέρωσε το κομμάτι της στην κ. Πλακίδα στην οποία ευχήθηκε να συνεχίσει έτσι. Ασπίδα προστασίας για το Δήμο Φυλής χαρακτήρισε το σταθμό του Ε.Ε.Σ ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής & Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Χατζητρακόσιας και αφιέρωσε το κομμάτι του στους εθελοντές του Σταθμού. Χρόνια Πολλά ευχήθηκε κι έκοψε επίσης κομμάτι, η Τοπική Σύμβουλος Λία Καψή

Στην εκδήλωση προβλήθηκε τετράλεπτο video με τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού Άνω Λιοσίων και βραβεύτηκαν ως εθελόντρια πολίτης η κ. Λένα Κουλούρη-Ρόδη από το Σύλλογο Νέων Φυλής για την καθημερινή της παρουσία και αρωγή στο σταθμό, η εθελόντρια γιατρός Ευφροσύνη Δρίβα που προσφέρει περισσότερα από 20 χρόνια τις υπηρεσίες της και η εθελόντρια νοσηλεύτρια Ευφροσύνη Πατέλη. Στην κ. Ρόδη κλήθηκε να αποδώσει τον τιμητικό έπαινο ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, στην κ. Δρίβα η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Πρόνοιας Τζένη Μπάρα και στην κ. Πατέλη ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Περιστερίου Ε.Ε.Σ. Στράτος Εγγλέζος.

Αμέσως μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε μπουφές ενώ στους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν λευκά και κόκκινα γαρύφαλλα και μια μαρμάρινη πέτρα με την προτροπή « Μπορείς και εσύ να προσφέρεις, ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ με το πλοίο του Ερυθρού Σταυρού που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και προσφέρει βοήθεια σε όλους».


Δείτε το video με τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Άνω Λιοσίων που φέρει την υπογραφή του Νίκου Χριστοδουλή





















Πηγή: www.fyli.gr

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment