Follow

Ο Δήμος "ξέχασε" το κτίριο του αστυνομικού τμήματος του Ζεφυρίου / H απάντηση Μαυροειδάκου

Είναι γνωστή η κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα του Ζεφυρίου. Το κτίριο ανήκει στον Δήμο Φυλής και το έχει παραχωρήσει στην ελληνική αστυνομία. Tο συγκεκριμένο κτίριο δεν είναι κατάλληλο για τις αστυνομικές υπηρεσίες και όμως εξακολουθεί να στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα του Ζεφυρίου.

Χωρίς κατάλληλη περίφραξη με προβλήματα στη θέρμανση, με υγρασία, με καλώδια που κρέμονται, οι τουαλέτες σε κακή κατάσταση κ.α.

Tα γραφεία στο ισόγειο πλησίον της αίθουσας με τα κρατητήρια δεν χρησιμοποιούνται, αλλά και εκείνα που βρίσκονται στην άλλη άκρη του κτιρίου επίσης είναι ακατάλληλα.

Οι συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο των εργαζομένων αστυνομικών και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα, αυτοκίνητο τσιγγάνου έριξε με μεγάλη ευκολία την περίφραξη του αστυνομικού τμήματος.

Πώς είναι δυνατόν να χαλάει ο Δήμος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το πρώην κτίριο της πολεοδομίας (ΟΠΚΕ) και να αφήνει στην τύχη του το γειτονικό αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου;

Επίσης αναρωτιόμαστε ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ που δώρισε ο Δήμος Φυλής στο αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου; ΠΟΥ βρίσκονται; Γιατί δε χρησιμοποιούνται;

Περιμένουμε απαντήσεις για όλα τα παραπάνω από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ζεφυρίου, όπως φυσικά και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Γιατί έχετε αφήσει κύριοι το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου στην τύχη του; Αυτή είναι η προτεραιότητά σας για την ασφάλεια του Ζεφυρίου;

Προφανώς μας δουλεύετε όλοι ψιλό γαζί και κάνετε μόνο έργα βιτρίνας.

Θα θέλαμε μάλιστα μόλις έρθει ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας να επισκεφτεί το νέο κτίριο της ΟΠΚΕ και να κάνετε τα εγκαίνιά σας, να περάσει μια βόλτα και απέναντι, στο αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου, να χαρεί ο άνθρωπος τις πραγματικές συνθήκες που δουλεύουν οι αστυνομικοί μας, και τι "υπηρεσίες" που προσφέρονται στους δημότες Ζεφυρίου.

Γιατί κύριοι, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από ότι την παρουσιάζετε... και η αλήθεια πονάει...

Αν ο οποιοσδήποτε τσιγγάνος ή ο οποιοσδήποτε έλληνας εγκληματίας μπορεί να εισβάλλει πανεύκολα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πιστεύετε πως ο κόσμος αισθάνεται ασφάλεια;


H απάντηση του αντιδημάρχου κύριου Μαυροειδάκου στο παραπάνω δημοσίευμα του E-FYLI

Σχετικά με την ανάρτηση που αφορά το Α. Τ. Ζεφυρίου θα μου επιτρέψτε να αναφέρω προς ενημέρωσή σας τα παρακάτω :
1.) Στο Α. Τ. Ζεφυρίου (όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που σας στέλνω), βάφτηκαν και επιδιορθώθηκαν πριν λίγους μήνες όλοι οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι που μας υποδείχθηκαν από την διοίκηση του Α. Τ. , πλην των χώρων των πρώην κρατητηρίων γιατί εκεί υπήρχε μια μεγάλη ποσότητα κατασχεμένων πλαστικών μπουκαλιών που περιείχαν χυμούς , οι οποίοι απομακρύνθηκαν πριν λίγες ημέρες από την ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης με την συνδρομή υπαλλήλων της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου.
2.) Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες επιδιορθώθηκε και βάφτηκε  το εξωτερικό κιόσκι , και ο χώρος πέριξ του φυλακίου όπως μας υποδείχθηκε καθώς και η η εξωτερική πόρτα.
4.) Επιδιορθώθηκαν τα ηλεκτρικά και τοποθετήθηκαν εκ νέου προβολείς στον εξωτερικό χώρο.
3.) Επισκευάστηκαν τα  κλιματιστικά που υπήρχαν και τοποθετήθηκαν ακόμα δύο.
4.) Επισκευάστηκαν οι τουαλέτες ισογείου και 1ου ορόφου, αλλά εντοπίστηκε εκ νέου ζημιά στις τουαλέτες ισογείου και ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, (παραγγελία αναγκαίων υλικών και ειδών υγιεινής), προκειμένου άμεσα να ανακατασκευαστούν.
5.) Κλαδεύτηκαν τα δένδρα όπως μας υποδείχθηκε από την διοίκηση του Α.Τ.
6.) Έχει ήδη προβλεφθεί και σταλεί εδώ και τέσσερεις μήνες το τεχνικό πρόγραμμα της Δ. Ε. Ζεφυρίου (στη διάθεσή σας όποτε μου ζητηθεί), στο οποίο υπάρχει και η πρόβλεψη για περίφραξη με μπετό και  κάγκελα περιμετρικά του Α. Τ.  Ζεφυρίου.
7.) Όποτε μου ζητήθηκε επισκευάστηκαν από ιδιώτη τα οχήματα του Α. Τ. Ζεφυρίου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
8.) Έχουν δοθεί στο Α. Τ.  Ζεφυρίου όλα τα αναγκαία υλικά που κατά καιρούς έχουν ζητηθεί. (γραφεία, καρέκλες κ.ά.).
9.) Καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα όλοι οι χώροι πέριξ του Α. Τ. Ζεφυρίου και εδώ και δυο έτη περίπου καθαρίζονται από υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας Ζεφυρίου και οι εσωτερικοί χώροι του Α.Τ.
10.) Έχει ήδη δρομολογηθεί από το Δήμαρχο κ. Χρήστο  Παππού και το επόμενο διάστημα θα παραχωρηθεί στο Α.Τ. Ζεφυρίου όχημα για τις ανάγκες του.
Το επόμενο διάστημα έχουμε σχεδιάσει , προβλέψει και θα προχωρήσουμε στην συνολική ανακατασκευή των πρώην κρατητηρίων που βρίσκονται στο ισόγειο.
Θέλω να γνωρίζετε ότι  το κτίριο όπου στεγάζεται το Α. Τ. Ζεφυρίου , όχι μόνο δεν αφέθηκε στην τύχη του αλλά αντίθετα σε ότι μου έχει ζητηθεί και μπορούμε άμεσα να επέμβουμε αυτό γίνετε και το αναγνωρίζουν όλοι όσοι υπηρετούν στο Α. Τ.
Να θυμάστε μόνο αυτό: Δεν θα αφήσω ποτέ το Α. Τ. Ζεφυρίου στην τύχη του γιατί πάλεψα πολύ και με όλες μου τις δυνάμεις να παραμείνει και να ενισχυθεί με ανθρώπους και υλικοτεχνική υποδομή, όταν κάποιοι το είχαν ξεγράψει.
Να θυμίσω επίσης ότι από τις πρώτες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Χρήστου Παππού ήταν ο μηδενισμός του ενοικίου που πλήρωνε η ΕΛ.ΑΣ. στο Δήμο μας και λειτουργούσε ως τροχοπέδη για την παραμονή του Α. Τ.
Φυσικά δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί εάν είχε κλείσει το Α. Τ. Ζεφυρίου και εάν δεν έρχονταν στον Δήμο μας η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.
Προφανώς κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι που όλοι θα θέλαμε και πρώτος εγώ να λυθεί σε μια νύχτα η παραβατικότητα που υπάρχει όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά όπως καθημερινά παρακολουθούμε σε όλη σχεδόν την χώρα μας.

Όμως όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και όλοι εμείς , κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του τόπου μας.









Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment