Follow

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τους αγώνες STEM στο Αμπού Ντάμπι από μαθητές και καθηγήτρια του Γυμνασίου Φυλής


Δύο ημέρες χωρίζουν τους μαθητές του Γυμνασίου Φυλής που εκπροσωπούν την Ελλάδα σε παγκόσμιους αγώνες STEM στο Adu-Dhabi, όπου θα διεκδικήσουν μια παγκόσμια θέση για το δικό τους όχημα Land Rover 4×4.

Tα παιδιά με την καθοδήγηση της υπεύθυνη εκπαιδευτικού κατασκεύασαν ένα χειροποίητο 4×4 όχημα με ανακυκλώσιμα υλικά και αυτόματα ηλεκτρικά μέρη αφού πρώτα το σχεδίασαν τρισδιάστατα στον υπολογιστή. Το όχημα διαθέτει αυτόματα φώτα όταν ο φωτισμός πέφτει κάτω από 25lux και ανάβει μπλε led όταν παίρνει κλίση μεγαλύτερη από 25ο. Υπάρχει η δυνατότητα αναρρίχησης σε βράχια, τρέξιμο σε χιόνια, σε λακούβες με νερά και ανεβαίνει σε οποιοδήποτε ανηφορικό εμπόδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιδιά έφτιαξαν 3 διαφορετικά αμαξώματα μέχρι να κατασκευάσουν το τελικό που τηρούσε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές.

Η νίκη τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό Land Rover 4×4 in schools με τα 5 βραβεία (καλύτερου εκθεσιακού περιπτέρου, καλύτερης ομάδας δημόσιου σχολείου, καλύτερης ομάδας γυμνασίου, καλύτερης φωτογραφίας ομάδας και νικήτριας ομάδας για παγκόσμιους αγώνες) και τα 2 έπαθλα που απέσπασαν (νικήτριας ομάδας, καλύτερου χρόνου πίστας αγώνων) αποτέλεσε το εισιτήριο για τους παγκόσμιους αγώνες του Αμπού Ντάμπι.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι:

1) Σεβασλίδης Βασίλης, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου
2) Μαγγανάς Σταύρος, μαθητής της Α’ Γυμνασίου
3) Μπανανά Χαρά, μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου
4) Λιούκας Ευάγγελος, μαθητής της Γ’ Γυμνασίου και
5) Μπουραΐμης Παναγιώτης, μαθητής της Α’ Γυμνασίου
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Βαρδαλάχου Ευαγγελία, Μ.Ed., Υπ. D.Ed

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, ότι η ίδια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικού είχε διακριθεί άλλη μια φορά σε διαγωνισμό STEM, τον Απρίλιο 2017, και συγκεκριμένα στο «Φεστιβάλ Βιωματικών Δράσεων για μαθητές Γυμνασίου» όπου κέρδισαν ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή και ένα πενταήμερο ταξίδι στο Θερινό σχολείο Φυσικής στην Κεφαλλονιά.

Οι γονείς, οι μαθητές και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Φυλής εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο Δήμαρχο Φυλής κ. Παππού Χρήστο για την οικονομική βοήθεια και στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, κ. Λιάκου Ελένη για την στήριξη από την πρώτη μέρα της διάκρισης.

Αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε όλοι την ομάδα κάνοντας like,
• Στο Facebook: https://www.facebook.com/All4GreekWheels/
• Στο Twitter: All 4 Greek Wheels
• Στο Instagram: all4greekwheels
Τeam site: http://gym-fylis.att.sch.gr/4x4%20in%20schools/
Αυτή τη φορά, στις βαλίτσες τους θα κουβαλούν και τη θετική ενέργεια όλων μας και ευχόμαστε να επιστρέψουν νικητές και να κάνουν περήφανη την Ελληνική σημαία...



Πηγή: www.fyli.gr
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment