Follow

Πέθανε κρατούμενος Ρομά μέσα στο αστυνομικό τμήμα Φυλής



Κρατούμενος "ξεψύχησε" μέσα στο αστυνομικό τμήμα Φυλής - Μεγάλη συγκέντρωση εξαγριωμένων Ρομά έξω από το τμήμα - Διέλυαν ότι έβρισκαν με καδρόνια και πετούσαν πέτρες στα τζάμια - Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν αστυνομικοί

Πέθανε μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Φυλής ένας 62χρονος Ρομά. Ως αποτέλεσμα έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν άλλοι Ρομά, οι οποίοι σημείωσαν επεισόδια από τα οποία τραυματίστηκαν αστυνομικοί.

Ο 62χρονος Ρομά συνελήφθη την Τρίτη (12.12.2017) για κλοπές και οδηγήθηκε στο τμήμα. Εκεί σήμερα Τετάρτη αισθάνθηκε αδιαθεσία, και λίγη ώρα μετά πέθανε.

Μόλις έγινε γνωστό στους υπόλοιπους Ρομά της περιοχής, μαζεύτηκαν έξω από το τμήμα και άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος οφείλεται στους αστυνομικούς και όχι σε παθολογικά αίτια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών στην εκπομπή «Live News» στο κανάλι «Ε» με τον Νίκος Ευαγγελάτο, οι Ρομά κρατούσαν καδρόνια και πέτρες, και ήταν οργανωμένοι αλλά και αποφασισμένοι να προκαλέσουν επεισόδια.

Αμέσως άρχισαν να χτυπούν με τα καδρόνια ότι έβρισκαν μπροστά τους και να πετούν πέτρες στα τζάμια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 9 αστυνομικοί.

Αμέσως μεταφέρθηκαν στο 401, ενώ ευτυχώς δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά.




Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment