Follow

Τα ΚΑΠΗ Ζεφυρίου τίμησαν τη 17η Νοέμβρη



Με μια σεμνή εκδήλωση δεδομένης της συγκυρίας, καθώς συνέπεσε με τη θεομηνία που πλήττει την χώρα και κυρίως τη Δυτική Αττική, τίμησε το ΚΑΠΗ Ζεφυρίου την Επέτειο του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.



«Αυτές οι εκδηλώσεις χρειάζονται γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε», είπε ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση ωστόσο ζήτησε την κατανόηση όλων για το γεγονός ότι έπρεπε να αποχωρήσει και να μην την παρακολουθήσει, καθώς ο Δήμος Φυλής βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. «Σήμερα είναι μία θλιβερή επέτειος, διότι πριν 44 χρόνια κάποιοι θέλησαν με τα τανκς να επιβάλουν στη χώρα τη δικτατορία, αλλά οι νέοι της εποχής εκείνης δεν το επέτρεψαν», τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος και αποχώρησε ευχόμενος «να μην ξαναζήσουμε ποτέ ανάλογες στιγμές».


«Είναι μία δύσκολη μέρα σήμερα. Χάθηκαν άνθρωποι από τη θεομηνία», είπε η Καίτη Λάππα, εκπρόσωπος των μελών του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι και η εκδήλωση πραγματοποιείται για να τιμηθούν κάποιοι άλλοι νεκροί που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία στη χώρα μας.


Η Χορωδία του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής Δαυίδ Παπαδόπουλου, παρουσίασε ένα πρόγραμμα – αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου που συνδύαζε αφήγηση και τραγούδια συνυφασμένα με τα γεγονότα της εποχής.





Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment