Follow

Καταγγελία Αβράμη: Οικονομική Επιτροπή Δήμου Φυλής = Παρακμή!


Με μία σκληρή ανακοίνωση ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Αβράμης και επικεφαλής της παράταξης Εύπολις αναφέρει:

Ένας από τους σημαντικότερους φορείς (ίσως ο πιο σημαντικός) είναι η οικονομική επιτροπή ενός Δήμου.

Από αυτόν τον φορέα εγκρίνονται  όλα σχεδόν τα ποσά που διαχειρίζεται ένας Δήμος για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία του. Δυστυχώς, ενώ θα έπρεπε να είναι όλα εντάξει, στην Ο.Ε του Δήμου Φυλής παρατηρούνται ευτράπελα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και η συνεδρίαση της Ο.Ε της Παρασκευής 15/09/2017. Ο κος. Δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του για ακόμη μια φορά και στόλισε με εκφράσεις ορνιθολογίας Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας.

Του τις επιστρέφουμε γιατί δεν θέλουμε να πέσουμε στο επίπεδο στο οποίο έχει καταντήσει την Ο.Ε αλλά και το Δημοτικό συμβούλιου του Δήμου Φυλής.

Πάμε τώρα στην ουσία, για το τι ακριβώς έγινε σήμερα, 15/9/2017:

Έθεσα προ ημερήσιας 2 θέματα:

Κατήγγειλα την Ο.Ε της 15ης Σεπτεμβρίου 2017 σαν άκυρη, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί οι διατάξεις του άρθρου 5, Σύγκλιση Οικονομικής Επιτροπής     (αρΘ. 75, Νόμος 3852/ 2010).
Ουδέποτε ενημερώθηκα για την έκτακτη Ο.Ε. η οποία έγινε 9/8/2017 κατά την οποία ψηφίστηκε σαν έκτακτο θέμα, η πίστωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου – Δήμου Φυλής και θέμα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Δήμο Φυλής.    Στην εν λόγω συνεδρίαση ψηφίστηκε, για το παραπάνω συνέδριο από τα μέλη της πλειοψηφίας, το ποσό των 133.600€!!!!!!

Σημειώνω ότι ο κος. Δήμαρχος ανέφερε ότι στην προγραμματική σύμβαση προβλεπόταν μέγιστο κόστος,  40.000 € για το εν λόγω συνέδριο.


Τα συμπεράσματα δικά σας…
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment