Follow

Eυθείες βολές Μπουραϊμη κατά Λιάκου / Μπρέμπου: Εγκαινιάζουν τα πολυτελή γραφεία τους!


Αν και συνηθίζουμε να αποφεύγουμε να αναμεταδίδουμε Δελτία Τύπου των κομματικών συνδυασμών, το τελευταίο δελτίο τύπου της παράταξης Μπουραϊμη έχει πολύ ενδιαφέρον, αφού θίγει το θέμα των εγκαινίων της επισκευής ενός κτιρίου. Μάλιστα για πρώτη φορά ο πρώην δήμαρχος δε διστάζει να επιτεθεί κατευθείαν στην Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής κυρία Λιάκου και στον αντιδήμαρχο Φυλής κ. Μπρέμπο. Μιλάει μάλιστα για οβάλ γραφεία και πολυτελής καναπάδες, αναφέροντας πως "οι επισκευές αφορούσαν περισσότερο την ανακαίνιση χώρων στο εσωτερικό, προκειμένου να αποκτήσουν μεγάλο και πολυτελές γραφείο η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φυλής πρωτίστως και δευτερευόντως ο αντιδήμαρχος Φυλής".




Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του κ. Μπουραϊμη:

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…»
Ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό ξεπέρασε η δημοτική αρχή Φυλής, αφού στο πλαίσιο των δράσεων «άρτος και θεάματα» που έχει επιλέξει για να προβάλλεται, εντάσσει τώρα και τα εγκαίνια σε επισκευές κτιρίων! Είναι δε απορίας άξιο πως δεν εγκαινιάζει και άλλα δημοτικά κτίρια κάθε φορά που αλλάζει πόρτες, παράθυρα, βάφει τοίχους ή επιδιορθώνει ζημιές.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ χαιρετίζει την επισκευή ενός δημοτικού κτιρίου, την οποία μάλιστα υπερψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, επειδή, σε αυτόν τον τόπο, πρέπει να λέγεται μόνο η αλήθεια, αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει:

Για να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο σημείο το δημοτικό κατάστημα Φυλής, χρειάστηκε να κατεδαφιστεί το ιστορικό κτίριο στο οποίο λειτούργησε σχεδόν το πρώτο αλληλοδιδακτικό σχολείο στην Αττική. Σχέδιο της διοίκησης του Δημήτρη Μπουραΐμη, όταν ανέλαβε την ευθύνη της περιοχής το 1998, ήταν η μεταφορά του δημαρχείου σε άλλο χώρο και η αναβίωση του ιστορικού χαρακτήρα της πλατείας, σε απόλυτη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.



Παρά το γεγονός ότι δεν έπρεπε ποτέ να κατασκευαστεί εκεί, χάρη στην παρέμβαση ενός πρωτοποριακού, για την εποχή, αρχιτέκτονα και τη χρηματοδότηση του τότε βουλευτή Στάθη Γιώτα, το όλο κτίριο έδεσε με το περιβάλλον. Σήμερα, η δημοτική αρχή, δια των απογόνων, γκρέμισε κάθε ιστορικό στοιχείο του περιβάλλοντος χώρου που, επιμελώς, είχε διατηρηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σιντριβάνια, βράχοι, βρύση και πλάτανος εξοστρακίστηκαν από το χώρο, χωρίς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, μελέτη και σχέδιο. Με αδιαφανείς διαδικασίες. Για να γίνει η πλατεία βοσκοτόπι και να εξυπηρετηθεί η εκλογική πελατεία της διοίκησης, αποκόπηκε βίαια ο ομφάλιος λώρος της περιοχής με την ιστορία της.
Ο σεισμός που έπληξε την περιοχή το 1999, δε δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην στατικότητα του δημοτικού κτιρίου. Απόδειξη είναι πως στο φέροντα οργανισμό δεν έγινε καμία επέμβαση και οι επισκευές αφορούσαν περισσότερο την ανακαίνιση χώρων στο εσωτερικό, προκειμένου να αποκτήσουν μεγάλο και πολυτελές γραφείο η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φυλής πρωτίστως και δευτερευόντως ο αντιδήμαρχος Φυλής.
Μέλημα της διοίκησης Μπουραΐμη ήταν να διατηρήσει η Φυλή το παραδοσιακό της χρώμα αλλά και να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές: αποχέτευση, παιδικούς σταθμούς, πλατείες, παιδικές χαρές, τις οποίες και απέκτησε. Να καταστεί πόλη – προορισμός. Το σημαντικότερο, όμως, μέλημά της ήταν να μην υπάρχει έστω και ένας κάτοικος που να πεινάει, έστω και μια οικογένεια που δε θα έχει να ταΐσει τα παιδιά της. Να μη συμβεί, ότι συνέβη τα τρία τελευταία χρόνια: ένας πλούσιος δήμος με φτωχούς κατοίκους.
Αν ήταν όμορφος ή όχι ο χώρος όπου θα κάθονταν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, ελάχιστα ενδιέφερε τη διοίκηση Μπουραΐμη. Όσο υπήρχε ανάγκη για βοήθεια και στον τελευταίο κάτοικο, για καμία «καρέκλα» δεν άξιζε να δοθεί ούτε ένα ευρώ. Τα «οβάλ» γραφεία και οι πολυτελείς καναπέδες αφορούν εκείνους που βλέπουν την εξουσία ως μέσο επιβολής και αυτοπροβολής και όχι ως μέσο προσφοράς και υποστήριξης.
Στην πραγματικότητα, 3 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση Παππού κάνει μια προσπάθεια να παραπλανήσει τους δημότες, εμφανίζοντας ως «σημαντικό» ένα έργο που στοίχισε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, την ίδια ώρα που έχει εισπράξει (και θα έπρεπε να διαθέσει) τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό της δημοτικής ενότητας Φυλής. Γιατί τα υπόλοιπα είναι έργα που άφησε σε εξέλιξη η διοίκηση Μπουραΐμη.
Οι κάτοικοι της Φυλής δεν είναι ιθαγενείς να εντυπωσιάζονται με «καθρεφτάκια» και καλλωπισμούς κτιρίων. Είχαν προγραμματισμένο τρόπο ζωής, γνωρίζουν ότι υπήρχαν εξασφαλισμένα έργα και δεν κοροϊδεύονται από όσους τους πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Το δημοτικό κατάστημα, παρά τη μη επισκευή του, υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος αθρόας συνάντησης των δημοτών με το δήμαρχο και «έσφυζε» από ζωή. Σήμερα, είναι απλώς ένας άδειος, πολυτελής χώρος, όπου αντιδήμαρχος και πρόεδρος Τοπικού συμβουλίου αλληλοκοιτάζονται μεταξύ τους γιατί δεν πατάει «ψυχή», αφού με συστηματικό τρόπο περιφρονούν τα «θέλω» της κοινωνίας. Και το κάνουν συνειδητά, νομίζοντας ότι κατέχουν την αλήθεια της ιστορίας ή μπορούν να την αποκρύψουν. «Αποφασίζουμε και επιβάλλουμε».
Επιβεβαιώνοντας έτσι την αρχαία ρήση: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…»


Πηγή: http://www.dinamisimetoxis.gr/
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment