Follow

Δωρεά τζιπ στην αστυνομία: Πώς μας δουλεύει η Διοίκηση Παππού


Με σειρά δημοσιευμάτων στα φιλικά προσκείμενα (και με καλό μισθό χρηματοδοτούμενα) μπλογκ, η Διοίκηση του Δήμου Φυλής θέλησε να παρουσιάσει την δωρεά των τζιπ στην Ελληνική Αστυνομία ως μεγάλη επιτυχία του Δήμου Φυλής.

Επειδή μάλιστα σε ένα έγγραφο αποδοχής της δωρεάς αναφέρεται πως  «προς κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του δωρητή,για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φυλής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η παρούσα απόφαση ανακαλείται αυτοδικαίως».

Και εμείς θέτουμε τα εξής θέματα, για να μη νομίζετε πως θα μας δουλέψει η διοίκηση Παππού με την κουτοπονηριά αυτή:

  • Ποια επιτροπή θα κρίνει αν αναβαθμίστηκε ή όχι η αστυνόμευση του Δήμου Φυλής;
  • Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο δηλαδή θα πούνε, "συγνώμη δεν αναβαθμίστηκε η αστυνόμευση στον Δήμο Φυλής, οπότε παίρνουμε πίσω τα τζιπ;"
  • Πόσο χειρότερη να γίνει η αστυνόμευση στον Δήμο Φυλής όταν καθημερινά πραγματοποιούνται κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, όπλων στην περιοχή; Υπάρχει μετρήσιμο μέγεθος για τα πόσα ναρκωτικά πωλούνται καθημερινά;
Η δημιουργία εντυπώσεων είναι λοιπόν θεμιτή, αλλά η ουσία είναι άλλη... 

Και ξαναθέτουμε τα ερωτήματα προηγούμενου άρθρου μας για το θέμα:

Ο Δήμος Φυλής προσπαθεί να παίξει το ρόλο του κεντρικού κράτους (άρθρο του Ε-FYLI)

Έχουμε μπερδέψει τους ρόλους μας σε αυτή την χώρα. Αντί το κεντρικό κράτος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να προστατεύει τους πολίτες και να ενισχύει με αστυνομική δύναμη και υλικά μέσα την προστασία των δημοτών των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής, γίνεται ακριβώς το αντίθετο! Η δημοτική αρχή, σπαταλά τους πολύτιμους πόρους που εισπράττει από τη χωματερή, αντί στην ανάπλαση της περιοχής και στην αποκατάσταση της καρκινογόνου χωματερής, στην αγορά τζιπ για την αστυνομία !

Δηλαδή στην αυτονόητη υποχρέωση του κεντρικού κράτους να προστατεύει τους πολίτες του! 

Οι δημότες Φυλής δηλαδή πληρώνουν δημοτικούς φόρους για να αγοράζουν αυτοκίνητα για την αστυνομία που είναι ανύπαρκτη στην περιοχή! 

Και ακόμα πιο τραγικό το γεγονός, είναι πως η δημοτική αρχή είναι υπερήφανη που θα σπαταλήσει 350.000 ευρώ - ναι καλά διαβάσατε... τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ - για να αγοράσει αυτοκίνητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη !!

Εμείς προτείνουμε πέρα από αυτό να αρχίσουμε να δίνουμε χρήματα από την τσέπη του Δήμου Φυλής για να ενισχύσουμε και το Θριάσιο νοσοκομείο, να χτίσουμε κάνα σχολείο, μήπως να βάλουμε και καινούρια άσφαλτο στην Αττική Οδό;

Φυσικά και η περιοχή μας είναι στο έλεος της παραβατικότητας, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ;

Ποιοί άλλοι Δήμοι στη χώρα αγοράζουν αυτοκίνητα στην Ελληνική Αστυνομία; Στην Κηφισιά δηλαδή, ο Δήμος έκανε τέτοια κίνηση; Ο Δήμος Αθηναίων αγοράζει αυτοκίνητα μήπως στην Πυροσβεστική; Ο Δήμος Ιλίου αγοράζει λεωφορεία; 

Δε θέλουμε να είμαστε λαϊκιστές. Και μακάρι με την κίνηση αυτή να αποδειχτεί πως έχουμε λάθος. Αυτό θα αποδειχτεί πολύ σύντομα. Και είναι απλό... κανείς δεν εξασφαλίζει πως αυτά τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούνται στα όρια του Δήμου Φυλής ! Δηλαδή όταν θα γίνεται ένα έγκλημα στον Ασπρόπυργο ή στο Αιγάλεω... θα λένε... όπα... τα αυτοκίνητα αυτά τα αγόρασε ο Δήμος Φυλής οπότε μη τα χρησιμοποιήσετε... δε περνάνε τα σύνορα του Δήμου Φυλής... Ή μήπως θα βλέπουμε αυτά τα αυτοκίνητα 24 ώρες το 24 ωρο να κάνουν περιπολίες στα Άνω Λιόσια και στις γειτονιές του Ζεφυρίου; Να το δούμε και να μη το πιστέψουμε !

Και τότε εμείς ΠΡΩΤΟΙ από όλους θα βγούμε και θα πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Δήμαρχο Φυλής. 

Σχετικά Άρθρα και Σύνδεσμοι:

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment