Follow

Η Φωτεινή Γιαννοπούλου λέει ΟΧΙ στην προνομιακή μεταχείριση των Ρομά


Η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Σάββα Σάββα, κυρία Φωτεινή Γιαννοπούλου, η οποία είναι και η πρώην δήμαρχος Ζεφυρίου πριν την ένωση των τριών δήμων έκανε την εξής ανακοίνωση μέσω social media:

Με αφορμή τις ανακοινώσεις για μέτρα ένταξης των ΡΟΜΑ και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, σκέφτομαι...

Δεν είναι σήμερα υποχρεωτική για όλους του Έλληνες πολίτες η εννιάχρονη εκπαίδευση? Δεν θα υποστεί κυρώσεις ένας γονιός αν δεν στείλει το παιδί του στο σχολείο? Γιατί έχουμε σχολική διαρροή στην κοινωνική ομάδα? Ποιός ασχολείται με αυτό? Ποιός ελέγχει την κάρτα του μετακινούμενου μαθητή που υποχρεώνει τον γονέα όταν μετακινηθεί σε άλλο τόπο κατοικίας ,να μη σταματήσει τη φοίτηση στο παιδί του? Πώς επιτρέπει μιά ευνομούμενη πολιτεία στην Ελλάδα του 2017 τους κατ έθιμο γάμους ανάμεσα σε παιδιά 12 -14 ετών που σταματούν ακόμα και την τελευταία τάξη του Δημοτικού για να παντρευτούν? Με πληρωμή του πατέρα της νύφης από τους γονείς του γαμπρού, που όσο πιό μικρό είναι το κορίτσι τόσο πιό μεγάλη είναι η τιμή του?Σε ανήλικα παιδιά την ευθύνη δεν την φέρουν οι γονείς?

Αναλογίστηκε ποτέ κανείς τι γίνεται αυτό το κορίτσι μέσα σε αυτή την κλειστή κοινωνία όταν στην εφηβεία του πιά, το αγόρι την αφήσει για κάποια άλλη? Αναλογίστηκε κανείς πόσο κοστίζουν στην κατεστραμμένη οικονομία τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικά και μονογονεικά) σε οικογένειες που υφίστανται στην πράξη και όχι στα χαρτιά, αφού σε γάμο που δεν έχει νόμιμη υπόσταση, τα παιδιά που γεννιούνται εγγράφονται ως παιδιά στον παππού ή στην μονογονεική μητέρα? Ακούστηκε λέξη γι αυτό?

Γιατί ακόμα στους Δήμους και στα σχολεία γίνονται εγγραφές ΑΚΟ ( άνευ κυρίου ονόματος) και δεν είναι υποχρεωτική η ονοματοδοσία όπως ισχυει στο εξωτερικό από την πρώτη στιγμή που γεννιέται ένα παιδί? Αν και το μητρόνυμο είναι ΑΚΟ σκέφτηκε ποτέ κανείς, πως δεν ταυτοποιείται ο πολίτης, άρα δεν στρατεύεται και είναι σαν να μην υπάρχει για το κράτος ακόμα και αν κάνει αξιόποινες πράξεις? Τα φωνάζουμε χρόνια όσοι αποκτήσαμε εμπειρίες Αυτοδιοικητικές. Δυστυχώς κανένας δεν εμβαθύνει στο πρόβλημα. Είναι λύση να γίνονται αστυνομικοί οι πολίτες μόνο γιατί είναι ΡΟΜΑ? Υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία της ίδιας της πολιτείας για την εγκληματικότητα στην κοινωνική ομάδα από τη λήψη αυτού του μέτρου?

Είναι δίκαιο και σωστό να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις? Όταν χιλιάδες γυναίκες καθαρίζουν σκάλες για να σπουδάσουν τα παιδιά τους? Ας σταματήσω όμως εδώ. Όταν αυτό το κράτος θεωρήσει ισότιμους όλους τους πολίτες του σε δικαιώματα και υποχρεώσεις και βοηθήσει τους ευάλωτους με σοβαρά μέτρα και όχι με πυροτεχνήματα τότε και μόνο τότε ίσως αχνοφανεί λύση...


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment