Follow

Ξέσπασαν και πήραν το νόμο στα χέρια τους οι κάτοικοι του Μενιδίου


Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκειά της, σημαδεύτηκε η πορεία περίπου 1500 κατοίκων του Μενιδίου, μετά την εισβολή δέκα κουκουλοφόρων που πέταξαν μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε σπίτια Ρομά. Το ένα από τα σπίτια είναι αυτό, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν κάλυκες.

Δείτε σχετικό βίντεο από τα επεισόδια:


Νωρίτερα, περίπου 1.500 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί ειρηνικά στην λεωφόρο Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας την ανομία και την εγκληματικότητα στην οποία είναι αναγκασμένοι να ζουν.


Λίγες ώρες μετά το τελευταίο "αντίο" στον αδικοχαμένο μαθητή, οι κάτοικοι της περιοχής κλιμακωνουν τις κινητοποιήσεις τους και δηλώνουν πως θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αστυνόμευση του Μενιδίου και την απομάκρυνση των καρτέλ των όπλων και των ναρκωτικών απο τις γειτονιές τους.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν σπίτια των Ρομά καθώς υπάρχει φόβος για αντίποινα.
Κατά την διάρκεια της πορείας 10 περίπου άτομα εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά της οικίας προκαλώντας πανικό στους παρευρισκόμενους πολίτες αλλά και υλικές ζημιές στην κατοικία.
Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων παραπόνων από τους κατοίκους μετά το τραγικό περιστατικό και τόνισε πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το Μενίδι δεν είναι πόλη δεύτερης κατηγορίας.


«Εμείς δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένο το αίμα του παιδιού. Θα είμαστε κάθε μέρα εδώ, δεν θα πεθαίνουν παιδιά επειδή κάποιοι θέλουν να πουλάνε ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί εδώ μας έχουν πει ότι μπορούν να λύσουν το θέμα σε μια μέρα αρκεί να τους δώσει εντολή το κεντρικό κράτος», δηλώνει ο  κος Τομπαλίδης.

Πηγή: Newsit.gr, zougla.gr
Πηγή Φωτογραφιών: zougla.gr, Δημήτρης Χατζηπέτρος (Η σελίδα του στο Facebook: https://www.facebook.com/UrBaN.LeGeNT) - Eυχαριστούμε τον κ. Χατζηπέτρο για τη χρήση των φωτογραφιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment