Follow

Οι κάλυκες δείχνουν το δολοφόνο του 11χρονου Μάριου - Από γλέντι Ρομά ο δολοφόνος


Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι βρίσκονται σε τροχιά σύλληψης του φονιά - «Γλεντούσαν» πυροβολώντας από σπίτι που απέχει ένα τετράγωνο από το σχολείο

Με οδηγό τους κάλυκες που βρέθηκαν σε συγκεκριμένο σπίτι που διαμένουν Ρομά, ένα τετράγωνο μακριά από το δημοτικό σχολείο που ο 11χρονος μαθητής βρήκε τραγικό θάνατο και τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που λένε ότι στις 10 το βράδυ της Πέμπτης οι ένοικοι διασκέδαζαν και πυροβολούσαν, οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι είναι σε τροχιά σύλληψης του δολοφόνου του μικρού Μάριου.

Αν και οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ χθες το μεσημέρι εισέβαλαν στο σπίτι των βασικών υπόπτων, ο δολοφόνος φέρεται να είχε διαφύγει παίρνοντας μαζί και το εννιάρι πιστόλι που έστειλε στο θάνατο το αγοράκι. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι οι τρεις από τους συνολικά 31 προσαχθέντες (δύο άνδρες και μια γυναίκα) είναι αυτοί  που διοργάνωσαν το γλέντι με αφορμή μια ευνοϊκή δικαστική εξέλιξη.

Η Ασφάλεια αναζητεί συγκεκριμένο άτομο που είναι ο κύριος ύποπτος για τον πυροβολισμό που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή όμως αυτό το πρόσωπο φέρεται να εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση του μικρού Μάριου παίρνοντας μαζί και το μοιραίο πιστόλι με το οποίο πυροβολούσε άσκοπα.

Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, να βρήκε καταφύγιο στον διπλανό οικισμό Αυλίζα, όπου είναι πραγματικό άβατο προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη. Για αυτό και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε σαρωτική επιχείρηση και εντός του καταυλισμού θέλοντας παράλληλα να στείλουν το μήνυμα πως  Αστυνομία, έφθασε στο άβατο του Μενιδίου και θα παραμείνει εκεί.

Βέβαια, η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας κατόπιν εορτής θυμίζει λίγο και επικοινωνιακό σοόυ, καθώς είναι γνωστά τα χρόνια προβλήματα στις γκετοποιημένες ζώνες των δυτικών προαστίων όπου σκληρές ομάδες παραβατικών  λειτουργούν ανεξέλεγκτες και η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο.

Μάλιστα, πριν από πέντε ημέρες σε τσιγγάνικο γλέντι στην Αγία Βαρβάρα, δύο Ρομά έριξαν στον αέρα περισσότερες από 300 σφαίρες με αποτέλεσμα δύο από αυτές να τραυματίσουν γυναίκες στην πλατεία του Κορυδαλλού, ενάμισι χιλιόμετρα μακριά από το σημείο των πυροβολισμών. Τότε συνελήφθη και ένας 29χρονος που φέρεται να είναι ο ένας από τους δράστες.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα στην αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι έγιναν έρευνες σε συνολικά 22 σπίτια Ρομά, πραγματοποιήθηκαν 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά ενώ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών,ένας κάλυκας των 7.62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.


Σημειώνεται πως έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων, ενώ, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζονται  σε τέσσερα σπίτια στην οδό Μόρνου και σε ένα καταυλισμό Ρομά, στην Αυλίζα Μενιδίου που βρίσκονται κοντά σε σχολείο. Mάλιστα όπως έγινε γνωστό, βρέθηκαν δεκάδες κάλυκες στις αυλές δύο σπιτιών στο Μενίδι όπου σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα του μοιραίου είχαν γλέντι.

Κινητοποιήσεις και έξω από το αστυνομικό τμήμα του Μενιδίου

Εκτός από το δημαρχείο της περιοχής πολίτες συγκεντρώθηκαν και έξω από το αστυνομικό τμήμα.Ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής τόνισε πως η κατάσταση έχει βγει εκτός ορίων και συμπλήρωσε πως είναι συχνό φαινόμενο το να ακούγεται πυροβολισμοί και να βρίσκουν οι πολίτες κάλυκες στο έδαφος. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για πιο έντονη αστυνόμευση. 

Aναλυτικό ρεπορτάζ από το newsit.gr :

- Σοκ στο πανελλήνιο από τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του
- Ο θάνατος του άτυχου παιδιού έφερε και πάλι στο προσκήνιο το... γκέτο βίας στο Μενίδι - Έρευνες και εκτός Αττικής για τον δράστη που φέρεται να κρύβεται
- Όπλα, βία και ναρκωτικά πρωταγωνιστούν σε μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της Αττικής - Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι έχουν μάθει να ζουν με το φόβο
- Η γιορτή της ντροπής για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, που όπως φαίνεται στοίχισε τη ζωή στον ανήλικο μαθητή
- Η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις και 31 προσαγωγές
- Βίντεο ντοκουμέντο από την σχολική γιορτή που κατέληξε σε τραγωδία - Λίγα λεπτά πριν το χαμόγελο του Μάριου σβήσει για πάντα
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον τραγικό χαμό του 11χρονου Μάριου. Ένα μεγάλο γιατί πνίγει την οικογένεια του μαθητή αλλά και όλη την Ελλάδα. Ένα παιδί έπεσε νεκρό ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του για να γιορτάσει μαζί με τους συμμαθητές και τους φίλους του το τέλος της χρονιάς. 

Γέλια και παιδικές φωνές είχαν πλημμυρίσει το 6ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Βαρελά, στο Μενίδι, το βράδυ της Πέμπτης (08.06.2017). Τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό τέλος του Μάριου. Λίγο πιο μακρυά στην οδό Μόρνου είχε στηθεί ένα γλέντι ντροπής για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών. Μετά τις 21:30 άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο κρότος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο, ωστόσο, οι σφαίρες φαίνεται πως έφτασαν.

Το γκέτο και τα έθιμα που σκοτώνουν
Η γιορτή της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με ακόμα δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. Ο ανακριτής άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους τη γυναίκα, κόρη γνωστού Ρομά, η οποία είχε κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για ναρκωτικά. Ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλοθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκισή της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν μεγάλος λόγω του ποινικού παρελθόντος της.


Κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Στη Δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως αποτρόπαιο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους.

Θύμα ο 11χρονος Μάριος, ο οποίος δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε με τους συμμαθητές του στο προαύλιο του σχολείου του. Πολίτες ενός κατώτερου θεού, οι κάτοικοι του Μενιδίου αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που βρίσκονται δίπλα από ανεξέλεγκτες ομάδες Ρομά που οπλοφορούν και θεωρούν… δικαίωμά τους να πυροβολούν κατά τη διάρκεια γλεντιών.


Παρά την τραγική αυτή κατάσταση, κανείς δεν μπορούσε μέχρι χθες να φανταστεί ότι ένα παιδί θα πέσει νεκρό από αδέσποτη σφαίρα. Ο μικρός Μάριος έπεσε ξαφνικά στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι του στο κράσπεδο. Η μητέρα του, η οποία είναι δασκάλα, όπως και οι υπόλοιποι γονείς που ήταν παρόντες, πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε και ότι τα αίματα στο κεφάλι του προέρχονταν από την πτώση. Η αλήθεια διαπιστώθηκε αργότερα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί έβγαλαν από το πίσω μέρος του κεφαλιού του παιδιού μία σφαίρα από πυροβόλο όπλο. Γονείς και γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο 11χρονος έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό.


Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία αναφέρουν: «Το παιδί μάς το έφεραν νεκρό στο νοσοκομείο. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, αλλά δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο επάνω (δεξί, οπίσθιο) μέρος του κεφαλιού υπήρχε βολίδα πυροβόλου όπλου. Αυτή είναι που προκάλεσε στον 11χρονο βλάβη στον εγκέφαλο».

Συναγερμός για τον δολοφόνο
Έρευνες και σε περιοχές εκτός Αττικής κάνουν οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τον δολοφόνο του αθώου παιδιού. Οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης έχει βρει καταφύγιο στην επαρχία και συγκεκριμένα σε καταυλισμό κοντά στην Αττική. Στο μεταξύ τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά, 31 προσαγωγές ατόμων και 22 κατ΄ οίκον έρευνες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (09.06.2017) από 250 αστυνομικούς, από όλες τις υπηρεσίες, που συμμετείχαν στη γιγαντιαία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή των Αχαρνών, για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη. Παράλληλα, στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9mm, 1 κάλυκας 7,62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και 7 φυσίγγια και ισάριθμοι κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Σημειώνεται, ότι οι έρευνες των αστυνομικών εστίασαν στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνήθηκε … σπιθαμή προς σπιθαμή. Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εντοπιστεί και θα συλληφθεί ο δράστης.

Γκέτο για εγκληματίες
Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία, εκτεταμένη οπλοκατοχή και ληστείες συνθέτουν το σκηνικό. Στο λόφο των Σαράντα Μαρτύρων και τους γύρω δρόμους στο Μενίδι συναντάς σπίτια, των οποίων τα παράθυρα είναι χτισμένα και άλλα που είναι περικυκλωμένα από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου τα «μάτια» περαστικών και αστυνομικών να μη φτάνουν εκεί που δεν πρέπει.


Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η εγκληματικότητα της Δυτικής Αττικής δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή. Και αυτό διότι από εκεί «πηγάζει» το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος που απασχολεί ολόκληρη την Αττική. Συμμορίες με έδρα το Μενίδι, το Ζεφύρι και τα Ανω Λιόσια δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα οι περιβόητοι «ληστές των χρηματοκιβωτίων», που είχαν «χτυπήσει» -πριν από τη σύλληψή τους- δεκάδες εγκαταστάσεις εταιριών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και όμορων νομών.

Στο Μενίδι και στο Ζεφύρι έμποροι ναρκωτικών επιστρατεύουν ανήλικους Ρομά για να τους φέρνουν ναρκωτικά που έχουν κρυμμένα κάτω από το έδαφος σε χωράφια. «Τα μεγάλα κεφάλια δεν κουβαλάνε ποτέ μεγάλες ποσότητες πάνω τους, ούτως ώστε αν συλληφθούν να μην κατηγορηθούν για εμπορία. Συνήθως κρύβουν τις ουσίες έξω από τον καταυλισμό, σε σημεία που αν βρεθούν από την Αστυνομία δεν θα συνδεθούν με εκείνους», λέει αστυνομική πηγή.

Τεράστιο είναι και το πρόβλημα με τις κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Συμμορίες «ανοίγουν» οχήματα σε όλη την Αττική, τα οποία καταλήγουν στη Δυτική Αττική είτε για να διαλυθούν και να πωληθούν τα ανταλλακτικά είτε για να εκβιαστούν στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν «λύτρα» για να τα πάρουν πίσω.

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο
Ένα βίντεο ντοκουμέντο, που δείχνει τις στιγμές πριν την τραγωδία στο Μενίδι, παρουσίασε η τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Etv. Είναι Πέμπτη, 8 Ιουνίου του 2016 και στο δημοτικό σχολείο Μενιδίου γίνεται μια σχολική γιορτή. Η ώρα είναι περίπου 20:00 το βράδυ και η γιορτή του σχολείου ξεκινά.

Συμμετείχαν όλα τα τμήματα και όλες οι τάξεις, με κάθε μία από αυτές να παρουσιάζουν ένα σύντομο σκετς. Μιλάμε για ένα μεγάλο σχολείο, με 700 παιδιά, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς αν συνυπολογίσει και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, πως ο κόσμος που βρισκόταν στο σχολείο λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ήταν πάρα πολύς.



Το βίντεο είναι επεξεργασμένο -για ευνόητους λόγους- και έχει τραβηχτεί περίπου δέκα λεπτά πριν πάρουν θέσεις στο προαύλιο τα παιδιά της πέμπτης τάξης. Λίγες στιγμές αργότερα, ο 11χρονος Μάριος έμελλε να πέσει στο έδαφος, αφού μια "αδέσποτη" σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του. Οι παρευρισκόμενοι νόμιζαν πως παθολογικά αίτια έκαναν το παιδί να λιποθυμήσει, πιστεύοντας παράλληλα πως η αιμορραγία από το κεφάλι του ήταν εξαιτίας της πτώσης...

Λίγες ώρες μετά, οι γιατροί θα διαπιστώνουν -δυστυχώς χωρίς να έχουν καταφέρει να σώσουν το αγοράκι- πως ο Μάριος είχε χτυπηθεί από σφαίρα στο κεφάλι...

Αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει και αυτό που τελικά συνέβη...
Το βίντεο είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Τίποτα δεν προμηνύει το κακό που θα συμβεί, αφού στις εικόνες φαίνονται δεκάδες μικρά παιδιά, ντυμένα με στολές και κρατώντας αγκαλιά το ένα το άλλο, να συμμετέχουν στο σκετς.

Οι παιδικές φωνές τους, τα τραγούδια που λένε, είναι ό, τι θα έπρεπε να ακούγεται σε ένα σχολείο, μια ημέρα γιορτής. Αντ' αυτών, λίγο αργότερα ακούγονταν ουρλιαχτά απόγνωσης και οι σειρήνες των ασθενοφόρων...


Η κηδεία του 11χρονου Μάριου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 10.06.2017 το πρωί, ενώ τόσο στις 13:00 όσο και στις 19:00, γονείς και κάτοικοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Πηγή:
protothema.gr, zougla.gr, newsit.gr

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment